2018 m. lapkričio 27 d., antradienis

Kristalai ir akmenys – kas tai?


Skirtingi žmonės mineralus ir kristalus priima ir suvokia skirtingai. Vieniems tai pajamų šaltinis, kitiems dovana mylimam žmogui, ar namų puošmena, dar kitiems tai gamtos dovana, šviesos ir energijos šaltinis, kaip priemonė gydymui ar tiesiog gamtos tobulumo simbolis. Kai kam kristalai ir akmenys atrodo tik negyvi daiktai. Mineralų karalystė jums pasitarnaus taip, kaip jūs patys juos priimsite.
Kad ir kokiu būdu jie jums gali pasitarnauti, manau, visi sutiks, jog jie nuostabiai gražūs gamtos kūriniai, teikiantys malonumą akims savo spalvomis ar tobulomis geometrinėmis formomis. Prieš nuspręsdami, ką kristalai ir akmenys reiškia jums, apie juos sužinokime šiek tiek daugiau.

   Šaltinis: energymuse.com

     Taigi, kas yra kristalai?


Kristalai (gr.krystallos – ledas, krištolas) – tai kietieji kūnai, kuriems būdinga taisyklinga geometrinė forma, kur kristalą sudarančių dalelių – atomų, molekulių ar jonų – taisyklingas išsidėstymas periodiškai kartojasi šimtus tūstančius kartų. Visas fizinis pasaulis yra sudarytas iš skirtingų šių atomų variantų ir kombinacijų. Taip kaip individualūs atomai susijungs tarpusavyje, kokios molekulės susidarys, tokia medžiaga ir susiformuos. Kristalų ir mineralų kilmė ir amžius laibai įvairūs: vieni susidarė prieš dešimtis ar šimtus milijonų metų žemės gelmėse stingstant magmai, kiti išsikristalizavo uolienų plyšiuose iš juose cirkuliuojančių tirpalų, prisotintų įvairiais cheminiais elementais.
                                                                           

Šiek tiek istorijos


Per amžių amžius įvairios civilizacijos naudojosi kristalų ir akmenų galia įvairiems tikslams. Seniausios legendos nukelia mus į antikinį Atlantidos žemyną. Manoma, kad išsivystę vietiniai gyventojai kristalus naudojo ryšiams su kosmine energija kurti. Ši legendinė civilizacija juos naudojo kaip šviesos švyturius, kurie, kaip jie mane,  padėdavo telepatiškai bendrauti su visatos protėviais.
Daugelyje antikinių kultūrų kristalai buvo nešiojami ant kaklo kaip talismanai ar amuletai. Priklausomai nuo varginančio negalavimo, buvo nešiojami tam tikri, specifiniai akmenys, kurie galėjo suteikti siekiamą gydomąjį efektą. Senovės Romoje tikėta, kad tokie išoriniai objektai kaip akmenys, daro tiesioginę įtaką žmogaus kūnui. Ankstyvuose graikų ir romėnų rašytiniuose šaltiniuose minima, jog akmenys buvo nešiojami kaip talismanai dėl sveikatos, apsaugos ir gerovės pritraukimo.
Per visą žmonijos istoriją brangakmeniai ir akmenys buvo siejami su karališku krauju: jais buvo inkrustuojos karūnos ar nešiojami kaip papuošalai. 

 Ametistas, fluoritas ir granatas
                                                                                                                                          
Majai ir Amerikos indėnai naudojo kristalus ligų nustatymui ir jų gydymui. Dideli skaidraus kvarco rutuliai buvo naudojami ypatingoms ceremonijoms, kuriose vyresnieji indėnų kaimo vadovai regėdavo ateitį. Kai kurios Meksikos indėnų gentys tikėjo, jog jei jie teisingai nugyveno savo gyvenimą, jiems mirus, jų siela persikels į kristalą. Jie manė, jog jei kam nors pasiseks tokį kristą surasti, tai šis su jais kalbėsis iš širdies į širdį, saugos ir gydys bei bus gyvenimo gidas, kuris padės pasiekti visus širdies troškimus.
Labiau ezoteriniame lygmenyje, akmenys ir kristalai gali būti naudojami lavinti intuiciją medituojant. Siekiant pranašiškų sapnų, kristalai gali būti dedami po pagalve miegant. Jie gali būti naudojami medicininėse praktikose, norint stabilizuoti netvarkingas emocijas, suvaldyti nerimastingas mintis ar padėti atkurti kūno balansą. Jie gali būti naudojami gimdymo metu, kad suteiktų jėgų, gali būti išdėliojami aplink vaikus ar augalus, kuriems reikia atstatyti sutrikusį balansą ar pasveikti.


Bus daugiau ....


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą