2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Mistinis akvamarinas

Legenda sako, kad akvamarinas kilęs iš undinių lobynų. Pasak Graikų ir Romėnų legendų, akvamariną nešiojo jūreiviai, kad nesirgtų jūros liga. Šis akmuo turėjo užtikrinti jų saugumą ir gerovę, užtikrinti saugią kelionę per audringą jūrą.
Jei ant akvamarino akmens buvo išraižyta varlė (pasak Romėnų legendos), šis akmuo įgaudavo galią ne tik sutaikyti priešus, bet ir padaryti juos draugais amžiams. Kita Romėnų legenda sako, kad jei akvamarinas yra „ palaimintas ir nešiojamas, jis prisideda prie meilės ir daro didžius dalykus“. Akvamarinu taip pat žavėjosi Šumerai, Hebrajai bei Egiptiečiai, laikė amžinos jaunystės ir laimės simboliu.
Akvamarinas iki XII amžiaus buvo laikomas medicinos stebuklu Europoje. Šis akmuo buvo laikomas priešnuodžiu. Karališkose šeimose nuodijimas buvo dažnas reiškinys, tad jie visi nešiojo akvamariną. Gerai buvo tai, kad jo nereikėjo sutrinti jo į miltelius, juos įkvėpti ar praryti. Reikėjo tik nešioti akvamariną ant kaklo kaip pakabuką ir tai turėjo suteikti apsaugą nuo apsinuodijimo. 

 


Akvamarino spalva svyruoja nuo šviesiai mėlynos iki jūros žalumo – kuo intensyvesnė jo spalva, tuo jis brangesnis.
Akvamarinas priklauso berilų šeimai. Pavadinimas kilęs iš Lotynų kalbos vanduo (aqua) ir jūra(mare). Randamas Indijoje, Brazilijoje, Madagaskare, Pakistane ir Afganistane. 

Akvamarinas apsaugo nuo apkalbų, padeda pakelti nuotaiką.  Akvamarinas tinkamas akmuo meditacijai – atneša taiką ir ramybę. Sakoma, kad akvamarinas didina įžvalgą ir supratimą, nešiojantiems šį akmenį, sustiprina draugiškumo, harmonijos ir pasitikėjimo jausmus. Manoma, jog akvamarinas padeda poroms išspręsti skirtumus. Jis dažnai naudojamas, kai sėkmės akmuo.


Tikima, kad tai tinkamas akmuo  . Tinkamas dovanoti 16-oms bei 19-oms vestuvių metinėms. 
Akvamarino papuošalų ieškokite čia: www.akmenukai.eu 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą