2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Agatas – pusiausvyros akmuo

Agatas – tai kvarcas priklausantis chalcedonų šeimai ir gali būti pačių įvairiausių spalvų bei raštų. Nėra nė vieno akmens, kuris būtų įvairesnis nei agatas. Chalcedono kvarcas sudaro šio akmens pagrindą, kuris iš įvairių sluoksnių sukuria įvairiausius spalvų derinius, formas bei raštus. Agatai gali būti pačių įvairiausių spalvų pradedant ruda, mėlyna, pieno baltumo, rožine, pilka, violetine, geltona, žalia, raudona ir taip pat oranžine.


Antikiniais laikais agatas buvo laikomas amuletu bei talismanu. Jis buvo skirtas ištverti troškulį bei apsisaugoti nuo kaitros. Persų magai naudojo agatą apsisaugoti nuo audrų. Agatai būdavo dedami miegančiajam prie galvos, kad suteiktų ramius ir įvairius sapnus.
Adatas dažnai buvo kolekcionuojamas. Žymiausia kolekcija nuo 2 iki 4 tūkstančių agato dubenėlių buvo sukaupta Mithrido, Ponto karaliaus, o tai rodo, koks svarbus buvo šis akmuo. Agato dubenėliai taip pat buvo populiarūs ir Bizantijos imperijoje. Agato dubenėlius Renesanso likais kolekcionavo ir dažna karališka Europos šeima, autentiškų dubenėlių galima rasti Europos muziejuose ir net gi Luvre.
Manoma, kad šiam akmeniui „agato“ pavadinimą suteikė jį atradęs asmuo. O pirmiausiai jis atrastas Graikijoje žmogaus, vardu – Theophrastus. Jis šį akmenį surado ant Achates upės krantų, o vietiniai šį akmenį pradėję vadinti agatu. Rašytiniuose šaltiniuose agato pradinė kilmės vieta minima jau 1497 m. Nahes upės slėnis Vokietijoje. Šiuo metu agatas taip pat kasamas Brazilijoje, JAV, Meksikoje, Madagaskare, Italijoje, Egipte, Indijoje, Kinijoje bei  Škotijoje.

 

Agatas – tai apsaugos akmuo kurį privalu turėti kiekvienam. Agatas padeda puoselėti meilę,  gausą,  gerovę, sėkmę, ilgaamžiškumą, drąsą, pusiausvyrą, harmoniją, kilnumą, saugumą ir dėkingą. Agatai laikomi Jėgos akmenimis ", nes yra labai tvirti ir stabilūs. Visi agato turi apsaugos ir gydymo energijos, kuri skatina analitinius gebėjimus ir kruopštumą. Jei dirbate su skaičiais, "Excel lentelėmis, grafikais ar ataskaitomis, pasidėkite agato kristalą ant savo stalo ir jis Jums padės susikaupti bei suteiks atidumo. Taip pat padeda pažadinti (atrasti) savo prigimtinį talentą. Tinkamas akmuo bankininkams bei visiems kas dirba su skaičiais.
 Agatas naudojamas skrandžio sutrikimams šalinti, uždedant akmenį ant saulės rezginio. Agatas negali pakeiti emocijų, tačiau gali pakeisti emocijų priėmimo lygį. Pavyzdžiui, kai Jums labai liūdna, agatas leis suprasti jums, kad viskas bus gerai ir, kad rytoj ateis šviesesnė ir geresnė nauja diena. Štai todėl agatas laikomas tokius stipriu akmeniu, nes suteikia jėgų eiti toliau ir tęsti pradėtus darbus. Nešiokite agatą, jei Jums reikia priimti svarbius sprendimus.


Baltojo agato vėrinys

Priklausomai nuo agato radimo vietos, spalvos ar rašto, galima išskirti agatus į porūšius: Baltąjį agatą, Drakono venų agatą, Madagaskaro agatą, Indijos agatą, Juodąjį agatą, Oniksą, Įvairių raštų (crazy lace) agatą, Įvairiaspalvį agatą, Raudonąjį agatą, Karneolį, Ugninį agatą ir t.t..
Agato papuošalų ieškokite čia: www.akmenukai.eu 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą