2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Amazonitas - tiesos ir vilties akmuo

Amazonito spalva gali būti nuo šviesiai žalios iki šviesiai mėlynos. Jo pavadinimas kildinamas nuo Amazonės upės. Romantikai teikia, kad šiame akmenyje atsispindi Amazonių džiunglių žaluma.  Pasak Brazilijos legendos, karingosios Amazonės padovanojo šį žalią akmenį jas aplankiusiems vyrams. Manoma, jog tai buvo amazonitas.




Amazonitas  kasamas Brazilijoje, Zimbabvėje, Madagaskare, Australijoje, Rusijoje, Namibijoje ir JAV. Šis akmuo susiformavo iš granito uolų, negaminamas sintetiniu būdu. Yra ganėtinai trapus, todėl retai pasitaiko briaunuoto amazonito.
Amazonitas yra pusiau matinis akmuo. Jo spindesys stikliškas. Savo grožį jis geriausiai atskleidžia dienos šviesoje, jei tiksliau patekėjus saulei iki saulėlydžio. Tuo metu nuo jo sklindanti šviesa būna šilta ir švelni.
Amazonitas nėra labai garsus akmuo. Tačiau šiame akmenyje išraižytų ornamentų randama dar senovės Egipto laikais. Žiedas su amazonitu buvo rastas faraono Tutanchamono kape.


Buvo tikima, jog jei miegosi su amazonitu, sapnuosis aiškūs sapnai. Amazonitas yra tas akmuo, kurį norisi liesti kai negalite surikiuoti savo minčių ir esate sutrikęs. Jis taip pat laikomas – „Tiesos akmeniu“. Sakoma, jei jūs liesdami amazonitą matote vizijas, sapnuojate ar turite nuojautą, visa tai turi išsipildyti. Jūs turite juo pasitikėti ir jo klausyti, nes jis taip sako ...
Sakoma, kad amazonitas ramina emocijas, padeda nurimti susinervinus. Taip pat šis akmuo skatina kūrybiškumą, padeda lengviau save išreikšti. Bet tikriausiai pati stipriausia metafizinė amazonito galia yra – pagerinti jūsų santuokinį gyvenimą.
Amazonitas dažnai dar vadinamas „Vilties akmeniu“, nes sakoma, kad jis įkvepia pasitikėjimą ir suteikia viltį jog ateityje visas bus gerai. Ir ... taip pat sakoma, kad jis naudingas tingiems paaugliams, nes priverčia juos atsistoti ir veikti!
Amazonitas yra stiprus bendravimo akmuo ir jis ypač naudingas, kai jums atrodo jog sunku pasakyti tiesą. Jei jums reikia ką nors įtikinti žodžiais, šis akmuo sustiprins Jūsų įtaigą ir palengvins procesą. Tai sustiprins Jūsų sakomų žodžių galią. Nešiokite amazonito auskarus, kai jums reikia išgirsti ir atpažinti tiesą. Ji labai pravers derybose.

 

Šis akmuo vienas iš galingiausiu akmenų galinčių sumažinti neigiamą elektromagnetinio lauko poveikį, kurį skleidžia mobilūs telefonai bei mikrobangų krosnelės. Pakabinkite amazonito akmenuką prie mobilaus telefono, padėkite didesnį akmenį šalia kompiuterio ar mikrobangų krosnelės ir jis sugers neigiamą šių prietaisų energiją.


Šis akmuo yra mergelės gimimo akmuo. Jei žinote, jog jums reikės daug bendrauti nešiokite amazonitą arčiau prie gerklės ar netoliese. Šis akmuo sustiprins gerklę.
Amazonito papuošalų ieškokite čia: www.akmenukai.eu 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą