2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Granatas – sveikatos ir meilės akmuo

Granatas taip jau vadinamas nuo antikinės Graikijos laikų, dėl jo spalvos panašios į granato vaisiaus sėklyčių spalvą. Tai vienas iš seniausių pasaulyje brangakmenių.
Granatų būna įvairiausių spalvų, įskaitant rožinę, raudoną, violetinę, žalią, bespalvę, kartais juodą bei įvairių atspalvių raudoną ir žalią. Daugiausiai yra raudonai rudų atspalvių granatų.  Bohemijos granatai būna giliai raudonos spalvos, Rusijos ir Afrikos – žalios. Granato cheminė sudėtis yra Mg3Al2 [SiO4] 3. Granatas priklauso silikatinių mineralų grupei, kurie turi panašią kristalų struktūrą ir cheminę sudėtį. Jis gali būti permatomas skaidrus, o kartais nepermatomas matinis. Granatai iš tikrųjų yra viena iš didžiausių brangakmenių šeimų.



Granatai randami įvairiose pasaulio vietose, įskaitant Keniją, Šri Lanką, Tailandą, Braziliją, Indiją, Madagaskarą, Kanadą ir JAV. JAV granatas išgaunamas Arizonoje, KoloradeAidahe, Naujajame Hampšyre,  Naujoje Meksikoje,  Šiaurės Karolinoje, Pensilvanijoje, Jutos valstijoje, Floridoje, Kalifornijoje bei Virdžinijoje. Dauguma šiandieninių granatų tiekiama iš Afrikos. Didelis kiekis granatas taip pat randamas Čekijoje ir Ispanijoje. Oranžinės ir rudos  spalvos granatai kasami  Namibijoje ir Šri Lankoje.


Granato istorija ir legendos

Granato paminėjimų galima aptikti jau Bronzos amžiuje (apie 3100 metus prieš mūsų erą), kai Egipto amatininkas prie Nilo deltos iš puikių granato akmenukų kūrė apyrankes bei kitus papuošalus. Senovėje riteriai ir kariai granatais puošė savo ginklus ir skydus.  Indijos mitologijoje granatas buvo vadinamas „Kundalini ugnimi“. Induizme ir budizme jis yra vertinamas kaip šventasis akmuo, kuris apšviečia sielą ir suteikia išminties



Granatas senais laikas buvo naudojamas taip pat kaip šlifavimo medžiaga. Granato kietumas ir jo lūžių kraštų aštrumas leido jį naudoti kaip šlifavimo medžiagą medžiui, odai, plastikui bei metalui. Azijos gentys šį akmenį naudojo kaip kulkas.

Granato savybės

Granatas stiprina gyvenimo troškimą bei skatina spontaniškos energijos proveržius. Granatas yra susijęs su gyvybingumu, drąsa, aistra, meile, jausmingumu ir pasitikėjimu savimi. Jis suteikia žmogui nešiojančiam granatą, gerą sveikatą, pergalę nugalint priešus. Jis nuo senovės buvo žinomas kaip turtus nešantis akmuo bei emocinę pusiausvyrą suteikiantis akmuo. Granatas švelnina depresiją ir gerina vaizduotę, didina kūrybines galias bei turi apsauginį poveikį.
Granatas skirtas balansuoti ir stabilizuoti įvairias energijas. Šis akmuo padeda paversti neigiamą energiją į naudingą energiją. Šis akmuo yra ypač tinkamas aukoms ir smurtą patyrusioms moterims atsitiesti, gali padėti  jiems susigrąžinti prarastas galias. Jis skatina emocinės energijos regeneraciją bei padeda priimti savo mintis ir emocijas. Granatas išsprendžia visus klausimus, kylančius netekus ar praradus artimą žmogų, jis padeda stabilizuoti savo santykius.



Granatas  ypač tinkamas tiems, kuriems  trūksta seksualinės energijos. Jis padidina seksualumą (fiziniu aspektu) ir padidina vaisingumą.  Ji skatina romantišką meilę, aistrą ir intymumą.
Granatas taip pat žinomas kaip "Sveikatos" akmuo. Granatas  gali būti naudojami gydantis odos ligas, taip pat turi puikių regeneracinių savybių. Fiziškai jis naudojamas gydyti kraujo, širdies, plaučių, stuburo ir kaulų sutrikimus. Valo kraują, padeda gydyti  anemiją ir kraujo apytakos problemas.
Granatas Ožiaragių gimimo akmuo. Taip pat tinkamas nešioti gimusiems po jaučio, avino, mergelės bei svarstyklių zodiako ženklu.
Granato papuošalų ieškokite čia: www.akmenukai.eu 

2 komentarai: